piatok 3. novembra 2023

Užitočné drobnosti

Čistou náhodou som dnes navštívil obchod - vlastne ani neviem ako ho nazvať. Je to obchod so spoločenskými / stolovými hrami, herňa a s predajom modelárskych farieb a rôznych modelárskych potrieb. Teda prilákali ma regále plných rôznych fariem a prípravkov, ktoré som uvidel zvonka.

Nastala kríza príliš veľkého výberu, tak som išiel domov bez nákupu, sadol k PC a pozrel si sortiment do podrobna. Už dávno som poznal firmu "Green stuff world", ale nikto v okolí ich produkty nepredával. 

Zaujal ma ich BluStuff: termplastická hmota na formy: stačí ponoriť to teplej vody, hmota zmäkne, natlačiť na požadovaný "predmet" /objekt, nechať vychladnúť, a môžete to vzniknutej formy odlievať: sadru, rezin, epoxyd, alebo nejaký tmel. 

https://www.rollback.sk/p/blue-stuff-mold-8-bars

Vyskúšam a napíšem o skúsenostiach.

UV Putty. Yes! konečne. nie že by som tu práve objavil tmel s UV vytvrdzovaním, robil som už pokusy doma, miešať rezin pre 3D tlačiareň s púdrom, ale ten rezin je veľmi rýchly a reaguje dosť búrilo pri osvetlení UV svetlom. Dúfam, že tento produkt zafungje podľa očakávania: naniesť, osvietiť niekoľko desiatok sekúnd a môžete brúsiť

https://www.rollback.sk/p/uv-putty-50ml

Gél na opravu štetcov: no bez neho sa určite dá žiť a modelovať, ale konečne si dám do poriadku štetce, ktoré všetky vyzerajú (s prepáčením) ako záchodová kefa, každý chlp iným smerom.

https://www.rollback.sk/p/brush-repair-gel

Ďalšie užitočné: Nástavce pre sekundové lepidlo

https://www.rollback.sk/p/precision-tips-for-super-glue-bottles


Oceňujem skoro kompletný sortiment Valejo, AK Interactive,  Citadel a ďalších výrobcov

Zaujali ma aj trsy tráv ArmyPainter, ktoré sú (aspoň podľa obrázku) o level vyššie ako tie čo poznám zo železničnomodleárskho sortimentu. Uverím až keď uvidím v reáli